18-hålsbanan

Fågelbro Golf & Country Club är belägen på historisk mark. Fågelbro, eller ”Fuglabro” …omnämns 1491 i en av Stockholms stads tänkeböcker. Med största sannolikhet var dock gården bebodd redan tidigare under medeltiden. År 1984 köptes fastigheten av arkitekten Tomas Hagman med tanken att skapa en unik skärgårdsanläggning med boende och fritidsaktiviteter. Anläggningen stod klar 1991 och har sedan dess varit en naturlig mötespunkt för stockholmare intresserade av golf, ridning, tennis och båtliv.

Fågelbros 18-hålsbana är en skogs och parkbana belägen i en vacker skärgårdsmiljö. Golfbanan är ritad av Björn Eriksson och har par 71. Den spelas inte lång, men med vind är den en utmaning även för de bästa. Banrekord erhålls av Wilhelm Schauman (67 slag, vit) och Vendela From (67 slag, blå).

2023 startade vi en renovering av banan tillsammans med banarkitekt Johan Benestam. Under hösten 2023 renoverades greener, greenområden, bunkrar och tees på hål 1-8 och hål 17 samt övningsområdet.  De hålen beräknas öppna till midsommar 2024.

Under hösten 2024 startar vi renovering av övriga hål (10-16, hål 18 och 9). All renovering är klar till midsommar 2025.

Slopetabell & Lokala regler

I dokumenten nedan finner du de lokala regler som gäller på Fågelbro G&CC.*

Slopetabell Herr | (pdf) | 55,7 KB
Slopetabell Dam | (pdf) | 53,2 KB 

* Förklaringar för lokala regler angående palissader, vägbank och sprinklerlock.

Palissaden runt bunkern på hål 8 är tillverkade föremål och befinner sig utanför bunkern. Ligger du mellan dessa träribbor, är bollen per definition inte i bunker utan skall tolkas som spelfältet ruff. Fri dropp får då ske till närmaste ställe utanför palissaden, (ej i bunker) dock ej närmare hål.

Om bollen ligger i bunker men mot palissad eller om klubban när du svingar kan träffa palissaden ges lättnad med fri dropp i bunkern, dock ej närmare hål.

Vägbanken på ex hål 18, gäller den upphöjda delen av grus som är gjord för att bygga vägen. Fri dropp vid närmaste ställe där olägenheten kan undvikas, dock ej närmare hål.

Sprinklerlock i spellinjen (runt green), är inte att betrakta som fri dropp. Om stansen fysiskt störs av sprinklerlock eller om bollen ligger på sprinklerlocket, är det fri dropp på den närmaste platsen där lättnad kan tas, dock ej närmare hål.